Top

De beschermende kracht van een Shaolin Boeddha

shaolin boeddhaIn vele blogs hebben we het al gehad over de Shaolin Boeddha, toch vinden wij dat deze bijzondere monnik zijn eigen blogpost verdiend. Het verhaal is al wel een beetje bekend. Deze monnik wordt vaak als kind figuur afgebeeld en verwijst naar het Shaolin klooster uit China. Daar vindt hij zijn oorsprong. Toch kunnen we nog veel meer vertellen over deze Boeddha.

De beschermende Boeddha

Een Shaolin Boeddha heeft voornamelijk een beschermende taak. Hij beschermde namelijk ook zijn klooster tegen de bendes die van buitenaf het klooster wilde plunderen. Hiervoor gebruikte hij de eeuwenoude Kung Fu techniek. En met succes. Veel Shaolins werden later gebruikt voor het leger om zo het land te beschermen tegen de vijand. Kortom, de boeddhabeelden van de Shaolins beschermen elk huis tegen de gevaren van buitenaf.

Elk boeddhabeeld een eigen specialiteit

Zoals je kunt zien zit elk boeddhabeeld in een unieke houding. Sommige beeldjes liggen te slapen, andere lezen een boek of mediteren. Hierdoor heeft elk boeddhabeeld een extra, eigen specialiteit. Het boek staat bijvoorbeeld voor wijsheid en de slapende monnik voor ontspanning en rust. Door deze unieke specialiteit wordt een beeld extra krachtig.

Waarom kies je voor een Shaolin Boeddha?

Dit beeld is natuurlijk een onwijs schattig cadeau, maar waarom zou je nou voor dit boeddhabeeld kiezen? Behalve de eerder genoemde beschermende krachten van deze Boeddha, kun jij je persoonlijke boodschap ermee overbrengen. Dat maakt het geven van dit cadeau extra leuk. Door de verschillende posities past het bij elke situatie. Bovendien zijn de beelden er in verschillende formaten dus kun je altijd wel een Shaolin kwijt!

Lees ook meer info over een van onze andere Boeddha’s op onze blog. En ontdek de leukste tips.