Top

Boeddha en de liefde | Het beste Valentijns cadeau met betekenis

Valentijnsdag komt nu echt dichtbij. Wil je je vriend of vriendin verassen? Hoe goed je elkaar ook kent, het blijft af en toe lastig om het geschikte cadeau voor de ander te vinden. Zeker voor valentijnsdag. Het moet iets speciaals zijn… dat ene cadeau waar een betekenis aan zit, waar hij of zij naar kan kijken en hierbij aan jou denkt.

Een boeddha beeld is dan misschien wel het ideale cadeau. Een Boeddha staat natuurlijk voor geluk, dat weten we allemaal, maar ook voor liefde voor die ander en eeuwige vriendschap. Ook is eigenwaarde en eigenliefde een van de kenmerken van Boeddha. Door een ander een Boeddha te geven, wens je hem of haar geluk en voorspoed. Een cadeau met een echte betekenis.

Binnen het Boeddhisme zijn er allerlei stromingen. Een van die stromingen is het Diamant Boeddhisme, ook wel het Vajrayana genoemd. Deze stroming ziet liefde en relatie als basis voor persoonlijke ontwikkelingen en verlichting. Zelfliefde en innerlijke vrede kan weggegeven worden in de vorm van mededogen en liefde. Hierdoor ontstaat een stroom van liefde in twee richtingen. Een Boeddha is hierdoor dus ook geschikt om aan jezelf te geven. Bijvoorbeeld een Boeddha voor binnen.


Elke Boeddha heeft zijn eigen unieke plekje. Een mooie plek voor de Boeddha kan er dus voor zorgen dat je nog meer geluk, liefde en positiviteit ervaart. Neem een kijkje bij “Waar kun je een Boeddhabeeld het beste neerzetten” om er achter te komen waar de juiste plek is voor jouw Boeddha.

Een Boeddha cadeau geven, is dus het unieke cadeau waar je naar op zoek bent. Het cadeau dat een betekenis heeft, waar je jezelf of je geliefde mee kunt verassen.