Top

Fabels en feiten over Boeddhabeelden

Over Boeddhabeelden gaan veel verhalen de ronde, waarvan niet altijd duidelijk is of ze echt waar zijn. Bijvoorbeeld het verhaal dat je een Boeddhabeeld alleen mag geven aan een ander en niet voor jezelf mag kopen. Kortom, er zijn te veel verhalen. Hoogtijd om wat duidelijkheid te scheppen en uit te zoeken wat fabels en wat feiten zijn over Boeddhabeelden.

Een Boeddhabeeld mag je niet voor jezelf kopen: Fabel


Zoals er zojuist al genoemd werd, is dit een verhaal wat zich de ronde doet over Boeddhabeelden. Na een klein onderzoekje bleek dat dit een hele grote fabel is. Zolang jij een Boeddhabeeld met de juiste intentie koopt, zit het wel goed. Door een Boeddhabeeld in huis te halen, geef je je huis als het ware een spirituele make-over en dit kan nooit kwaad. Waar deze grote fabel vandaan is gekomen, is niet bekend. Wel is er bekend dat er veel smoesjes gebruikt worden om toeristen meer souvenirs te laten kopen. De kans is dus groot, dat dit een van die smoesjes is.

Een Boeddhabeeld dat niet door een monnik is gemaakt, brengt geen geluk: Fabel

Hoewel een Boeddhabeeld dat gemaakt is door een monnik meer symbolische waarde heeft, is de kracht van het beeld niet anders wanneer het beeld in een fabriek gemaakt wordt. Alleen de symbolische waarde ervan is groter. Ook bij deze fabel gaat het erom dat jij een Boeddhabeeld koopt met de juiste intenties.

Een Boeddhabeeld brengt altijd geluk: Feit


Het is zeker een feit dat een Boeddhabeeld altijd geluk brengt. Er zijn mensen die beweren dat er ook valse Boeddhabeelden worden verspreid. Deze Boeddhabeelden zouden ongeluk en kwaad met zich meebrengen. Niets is minder waar! Ieder Boeddhabeeld brengt geluk. Het gaat bij een Boeddhabeeld altijd om een positief gevoel.

Conclusie


Er gaan veel verhalen de ronde over Boeddhabeelden, maar niks blijkt minder waar te zijn dan deze verhalen. Veel verhalen zijn ooit bedacht om toeristen meer souvenirs te laten kopen als zij op vakantie zijn. Bij het bedenken van deze verhalen is echter niet nagedacht over de verhalen waarmee deze mensen thuis komen, waardoor er een heel verkeerd beeld ontstaat over Boeddhabeelden en het Boeddhisme.

Dus, zolang de intenties en het gevoel goed zijn bij het kopen van een Boeddhabeeld, komt het helemaal goed.