Top

De grote voorjaarschoonmaak: 6x de beste tips

Nu de lente echt dichtbij komt begint het bij mij alweer te kriebelen. Binnenkort is het tijd voor de grote voorjaarschoonmaak en daar kunnen we ons maar beter goed op voorbereiden. Natuurlijk weten we allemaal hoe we moeten soppen en schrobben, maar het zijn de kleine rommeltjes waar we niet van af lijken te komen. Maak je huis deze lente helemaal spik en span met de volgende anti-rommel tips!

1. Beetje bij beetje


Vaak halen we alles overhoop om daarna door de bomen het bos niet meer te zien. Het is daarom veel beter – en makkelijker- om elke keer een beetje te doen. Begin met één kastje of één lade. Zo houd je het overzicht en hoef je niet - als je na een uur geen zin meer hebt om op te ruimen - alles weer op precies dezelfde plek terug te leggen.

2. De kunst van het weggooien


Dingen weggooien is altijd lastig, maar soms is het wel noodzakelijk. Kieper alle bonnetjes, papiertjes, brieven en sleutels waarvan je geen idee hebt waar ze van zijn weg. Dingen die ook vaak jaren blijven liggen zijn kapotte fietslampjes en gratis producten. Dat testertje dat je voor je verjaardag hebt gekregen ga je echt niet ineens gebruiken net als die speciale jam uit het kerstpakket van vorig jaar, dus gooi maar gewoon weg.

3. Maak een herinneringendoos


Belangrijke of memorabele dingen kun je bij elkaar bewaren in een speciale ‘herinneringendoos’. Denk hierbij aan een lief kaartje of een unieke foto, maar ook een mooie schelp van die perfecte vakantie kan erbij in de doos.

4. Schoonmaken


Als alle rommel uit het kastje of laatje is, kun je deze goed schoonmaken. Vul een teiltje met warm water en doe er wat lekker ruikende allesreiniger bij. Sop niet alleen de planken af, maar ook de spullen die je uit het kastje heb gehaald. Zo is alles fris en fruitig.

5. Organiseren


Als je alle overbodige rommel hebt weggegooid is het tijd om je spullen weer logisch op te bergen. Dit kan door handige sorteer bakjes aan te schaffen waarin je kleine prulletjes makkelijk bij elkaar houdt. Grote spullen kun je makkelijk een vast plekje geven. Als je een keukenkastje opruimt, sorteer eten dan op langst houdbaar achterin en werk zo naar voren. Dan weet je meteen wat als eerste op moet.

6. De na pret


Als je klaar bent met alles opruimen zal je een voldaan en gelukzalig gevoel hebben. De volgende keer dat je het desbetreffende kastje opendoet weet je meteen te vinden waar je naar op zoek bent. Heerlijk toch? Bovendien ben je ook niet uren bezig geweest om dit resultaat te behalen.

Meer lezen? Bekijk dan een van onze andere blogs!