Top

Wat zegt jouw lievelingskleur over jou?

In het boeddhisme komen veel verschillende kleuren, symbolen en gebaren voor. Al eerder hebben we het over de verschillende mudra’s gehad, hierbij ging het vooral om de houding van de handen. Toch is dat niet het enige dat telt in het boeddhisme, ook kleuren zijn heel belangrijk. Benieuwd wat jouw lievelingskleur over jou zegt? Lees dan snel verder.

Rood – sociaal, moedig en wilskracht


Rood is een absolute power kleur. Het staat namelijk voor wilskracht en energie. Ben je dol op deze levendige kleur? Dan ben je waarschijnlijk ook avontuurlijk, sociaal liefdevol. Klinkt toch allemaal fantastisch? Maar let op, mensen die van rood houden kunnen ook erg impulsief zijn en raken snel verveeld.

Oranje – vrolijk, trouw en rijkdom


Het is niet voor niets de kleur van Nederland! Oranje liefhebbers opgelet, deze kleur staat voor trouw en loyaliteit. Daarnaast zijn mensen die van deze tint houden ook erg verstandig en kunnen zij goed met geld omgaan. Wil je iemand een plezier doen? Geef hem of haar dan een bosje oranje bloemen, deze kleur helpt namelijk bij genezing en een goede gezondheid.

Blauw – kalm, verantwoordelijk en wijsheid


Als blauw je lievelingskleur is dan ben je een heel rustig en kalm persoon. Je bent nuchter en kunt goed relativeren. Daarnaast is vormgevend denken voor jouw ook geen probleem. Je bent een echt familie mens en bent dol op traditie. Blauw is van oorsprong de kleur van adel en wordt daarom ook vaak gezien als betrouwbaar en gezaghebbend.

Groen – beschermend, creatief en zelfstandig


Groen is de kleur van de natuur, iemand die dol is op deze kalmerende kleur houdt van orde en denkt veel na over de toekomst. Daarnaast past de groene tint ook bij iemand die erg creatief is en goed zelfstandig kan werken. Daarom wordt groen ook veel gebruikt ter decoratie op kantoor, het geeft namelijk een goede dosis energie.

Geel – begripvol, optimistisch en idealistisch


Geel is de kleur van inzicht en intuïtie. Deze frisse tint geeft je nieuwe energie en laat je stralen als de zon. Iemand die van geel houdt is erg optimistisch en ziet overal het positieve van in. Daarnaast is geestelijke ontwikkeling en zelfstandig denken ook erg belangrijk bij geel liefhebbers. Geen flapuit, maar een gevoelsmens die erg begripvol en bedachtzaam is.

Meer weten? Lees dan een van onze vele andere blogs!