Top

Thaise Boeddha's in de tuin!

De hele week hebben we al mazzel wat betreft het weer. Het zonnetje schijnt, de temperaturen zijn ook sinds lange tijd heel aangenaam en het wordt steeds later donker. Wat ook weer veel mensen gaan doen rond deze periode is hun tuin een flinke voorjaarsboost geven. Wil jij je tuin helemaal zen maken? Dan mag de Thaise Boeddha absoluut niet in dit plaatje ontbreken.

Waarom de Thaise Boeddha?


De Thaise Boeddha is afkomstig van de eeuwenoude koning Gautama. Dit was een rijke heerser en had alles wat hij zich kon wensen. Op een dag realiseerde hij zich dat er meer in het leven moest zijn dan materiele zaken en besloot hij alles op te geven en een bezitloos bestaan te gaan lijden. Hij deed dit voornamelijk door te mediteren in – jawel - de tuin. Hij zag dit als zijn plek om te rusten en tot zichzelf te komen. Daarom past dit boeddhabeeld ook zo goed bij jou in de tuin!

Waar zet je dit boeddhabeeld dan neer?


Net als elk Boeddhabeeld, hoort Gautama Boeddha een speciale plek te krijgen. Hij staat namelijk symbool voor rust en vrede en daarom is een plek in de schaduw onder een boom perfect. Niet zoveel ruimte in de tuin? Geen probleem. Zolang deze Boeddha maar omringt wordt door de natuur. Mediteren deed Gautama altijd terwijl een van zijn handen contact maakte met moeder aarde. Dit zien we terug in de unieke houding van deze Boeddha.

Gautama en moeder natuur


Na jaren van meditatie bereikte de Gautama Boeddha zijn ultieme staat van geluk. Hij dankte moeder natuur voor deze verlichting en ging zijn verhaal verspreiden. Mensen wilde ook deze ultieme staat van verlichting bereiken en begonnen zelf ook te mediteren. Wil jij dus deze zomer ook helemaal tot rust komen? Plaats dan een symbolische Boeddha op een bijzonder plekje in jouw tuin en ontspan.