Top

Massaproductie vs. Traditionele Boeddha's

We kunnen tegenwoordig bijna overal boeddha’s kopen. Bij grote ketens als de Action en de Xenos, maar toch zit er een groot verschil tussen deze massaproductie boeddhabeelden en de traditionele handgemaakte boeddha’s uit bijvoorbeeld Thailand of China. Wat dat verschil precies is lees je hieronder.

Uniek en bijzonder

Een originele boeddha uit het verre oosten is natuurlijk veel bijzonderder dan een goedkope (vaak plastic) variant van de Action. Bij de massaproductie boeddhabeelden wordt vaak gebruik gemaakt van een mal en daardoor is elk beeldje gelijk. Terwijl traditionele boeddha’s met de hand gemaakt worden en uit speciaal hout gesneden worden. Hierdoor is zo’n beeld uniek en is er slechts een van in de hele wereld.

Alleen een oosterse boeddha brengt geluk

Dat is een fabel dat al jaren rond gaat. Volgens oude mythes brengt alleen een originele boeddha gemaakt door een monnik geluk en voorspoed. Dus ondanks dat al die andere boeddha’s waarschijnlijk wel in China zijn geproduceerd, zegt dit niks over het geluk dat dit beeld brengt. Uiteraard is dit verhaal niet voor niets een fabel en kan een boeddhabeeld dat je hier gekocht hebt net zoveel geluk brengen als een beeld uit Azië.

Een cadeau met een verhaal

Als je een originele boeddha voor iemand meeneemt zit er vaak een mooi verhaal achter. Een herinnering die je met iemand wilt delen of een prachtig aandenken aan een bijzonder moment. Dit heb je natuurlijk minder bij een boeddhabeeld van massaproductie.

Kortom als je een boeddha voor spirituele redenen in huis wilt halen kun je beter kiezen voor een originele boeddha, maar als je het beeld slechts als woondecoratie gaat gebruiken dan kun je kiezen voor een goedkopere boeddha. Wat je ook kiest een boeddha is altijd goed.