Top

Tips voor mensen zonder tuin | Micro tuinieren met Boeddha

Niet iedereen heeft het geluk om een tuin te hebben. Er zijn zelfs mensen die ook geen balkon hebben. Voor iemand met groene vingers kan dit erg frustrerend zijn. Maar in het kader van Boeddha is daar een tip voor. Iedereen zal wel een plekje in huis hebben waar dit mogelijk is. Bijvoorbeeld in de vensterbank. Lees snel verder om erachter te komen waar ik het over heb.

Volgens Boeddha geldt de regel: “Less is more!”. Deze uitspraak van Boeddha is zeker van toepassing voor dit idee. We hoeven niet een grote tuin of een balkon te hebben om te kunnen tuinieren. Misschien is het zelfs een voordeel om geen grote tuin te hebben. Scheelt een hoop in onderhoud. Waar ik het over heb is micro tuinieren! Klinkt dat niet alleen al super schattig?

Shaolin Boeddha


Door te micro tuinieren kun je zelf een tuintje creëren in huis. Om het helemaal compleet te maken kun je in je tuin een kleine Boeddha neer zetten. Bijvoorbeeld deze Shaolin monnik. Deze Boeddha laat een relaxende houding zien. Hij staat voor rust en ontspanning, wat heel belangrijk is tegen over discipline van deze monnik.

Door dit schattige beeldje in je micro tuin te zetten, creëer je je eigen rust in de woonkamer. Je haalt het gevoel van het relaxen in de tuin in huis. Je kunt nu heerlijk ontspannen na een lange zware werkdag. En! Als je kiest voor plantenzaadjes waar eetbare groenten uitkomen, kun je ook nog eens lekker snacken uit je eigen micro tuin.

Wil jij ook beginnen met micro tuinieren met Boeddha? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide assortiment van kleine Boeddha’s. Veel Boeddha’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Dus ook voor diegene die wel een tuin hebben, is het mogelijk om een wat grotere Boeddha te kopen voor buiten.