Top

5x je huis spiritueel reinigen

Thuis is de plek waar je kunt ontspannen en helemaal zen kunt worden. Daarom is het belangrijk dat je huis netjes en opgeruimd is. Niet alleen alle rommel opgeruimd, maar ook alle negatieve energie dient buiten de deur te blijven. Lees hieronder een aantal tips om je huis spiritueel schoon te maken.

1. Open alle ramen en deuren


Laat je huis lekker door luchten en zorg voor veel frisse lucht. Hierdoor kunnen vul je de ruimte met schone energie en meer zuurstof. De muffe kookluchtjes en oude energie kan zo makkelijk naar buiten en je zult je een stuk energieker voelen.

2. Brand een takje salie


De manier om kwade energieën uit je woning te krijgen is door een takje salie te laten branden. Dit verdrijft de negatieve krachten. Wierrook en kaarsen zijn overigens ook een goede manier om je huis met meer positiviteit te verrijken en de negatieve sfeer te bestrijden.

3. Gooi oude spullen weg


Dingen die al jaren op de plank liggen te verstoffen, daar kleven allemaal negatieve energieën aan. Iedereen heeft wel zo’n rommel laatje waar eigenlijk allemaal nutteloze spullen liggen. Gooi deze troep weg en je huis is meteen een stuk schoner.


4. Mediteer en maak het visueel


Ga op de bank zitten en sluit je ogen, tijd voor een korte mediteersessie. Probeer de negativiteit voor je te zien als een ding of persoon. Focus je vervolgens op het positieve en probeer deze kwade energie visueel uit je huis te zetten. Daarna doe je al mediterend de deur dicht zodat deze negatieve kracht niet meer binnen kan komen. Het klinkt misschien wat zweverig, maar het werkt wel!


5. Haal positieve energie in huis


Als je alle negatieve energieën de deur hebt gewezen is het tijd om positiviteit juist in huis te halen. Dat kan door een plantje te kopen en neer te zetten waardoor er meer zuurstof in de lucht komt. Of je kunt natuurlijk een boeddhabeeld voor geluk aanschaffen en die op een mooie plek in je woonkamer neerzetten.

Hoe jij je woning ook reinigt, doe het op een manier die bij jou past. Het gaat er namelijk om dat jij je prettig voelt in je huis en dat je huis je thuis wordt.