Top

Waarom je altijd een Boeddha voor jezelf mag kopen

boeddha voor jezelf kopenAan het kopen van een Boeddha kleven veel, vaak negatieve, verhalen. Volgens sommige verhalen mag je geen Boeddha voor jezelf kopen. Andere verhalen vertellen dat je een bepaalde volgorde moet aanhouden voor het in bezit komen van een Boeddha. Wat is er nou precies waar van al deze verhalen? Dat lees je uiteraard hieronder.

1. Een Boeddha kopen voor jezelf brengt ongeluk


Dit is het bekendste fabel over de boeddhabeelden. Waarom dit ooit bedacht is, dat blijft onduidelijk. Men zegt dat dit ooit bedacht is door verkooplieden uit India zodat toeristen meer souvenirs zouden meenemen. Het is in ieder geval onzin! Het kopen van een boeddha draait allemaal om gevoel. Dus zelfs als jij jezelf een boeddhabeeld cadeau doet, als jij daar blij en gelukkig van wordt dan is het prima.

2. Een boeddhabeeld moet altijd gemaakt zijn door een monnik


Zo niet dan zou een Boeddha juist een omgekeerde kracht met zich meebrengen. Nu weten we dat de meeste Boeddha’s tegenwoordig gemaakt worden in een fabriek. De vraag is enorm toegenomen en het zou een onmenselijke taak zijn voor alle monniken om zoveel Boeddha’s te maken. Natuurlijk is het wel extra speciaal om een door een monnik gemaakt beeldje te hebben, maar voor de kracht van de boeddha maakt dit niet uit. Een Boeddha is een verering van iets heiligs, de maker heeft daar geen invloed op.

3. Het gevoel of intentie spelen een veel grotere rol


Dit is helemaal waar. Als jij iemand een cadeau geeft, dan doe je dit vaak met een bepaalde intentie. Je denkt dat iemand het een leuk cadeau vindt. Je wil er dus iemand een plezier mee doen. Als jij jezelf een boeddha cadeau doet, wil jij jezelf een plezier doen. Je vindt het een mooi beeld of misschien kan je wel een beetje extra geluk gebruiken. Wat de reden ook is, je koopt het met een goede intentie en een positief gevoel.

4. Meer dan alleen een verering


Tegenwoordig is een boeddhabeeld ook gewoon heel erg hip. Het is zo een item dat elke Nederlander wel in huis heeft staan. Samen met een inspirerende quote en een canvas foto. Het past ook gewoon overal bij. Je kunt een Boeddha in je slaapkamer neerzetten, in de woonkamer en zelfs het extra plankje in de WC is een prima plek voor een boeddha.

Kortom een boeddhabeeld is altijd een aanwinst voor je interieur. Meer weten over boeddha’s? Lees een van onze andere blogs!