Top

Wanneer geef je een Boeddha cadeau?

Eigenlijk is er een heel simpel antwoord op deze vraag: ALTIJD! Zo dat was het dan voor vandaag. Nee, we kunnen nog wel een aantal tips geven wanneer je het beste welke boeddha aan iemand cadeau kan doen. Sommige boeddhabeelden hebben namelijk een bijzondere functie of kracht waarmee je een heel persoonlijk cadeau kunt geven. Dus lees snel verder en kom erachter wanneer je jouw vriendin, schoonmoeder, oma of wie dan ook het beste een boeddha cadeau kan doen.

1. Bij een nieuw huis

Ken je iemand die net verhuisd is? Housewarmings zijn helemaal hot en vaak wordt er dan ook verwacht dat je een kleinigheidje mee neemt voor de gastvrouw. Nu kun je natuurlijk kiezen voor een van de cliché cadeaus zoals een dienblad met kaarsen of een fotolijstje met een oude party foto van 20 jaar geleden. Veel leuker is het om een persoonlijk cadeau te geven.

Ik weet dat een boeddha in eerste instantie niet zo heel origineel klinkt, maar als je een poortwachter boeddha geeft maak je het al een stuk persoonlijker. Deze boeddha heeft namelijk een beschermende werking en houdt kwade geesten buiten de deur. Zeker voor een nieuw huis kan zo een boeddha een leuk en symbolisch cadeau zijn. In onze collectie vind je verschillende soorten poortwachter boeddha’s.

2. Als steun in een moeilijke periode

Een boeddha wordt al eeuwen gebruikt als geluksbrenger. Dat is voor de meeste mensen ook geen geheim. Daarom is een boeddhabeeld het perfecte cadeau om iemand een hart onder de riem te steken. Een klein lichtpuntje in een donkere tijd. Je laat weten dat je aan iemand denkt en dat je hoopt dat het snel beter wordt voor diegene.

Een happy boeddha is daar een geschikte beeld voor, maar ook de Shaolin boeddha is een ultieme geluksbrenger. Het leuke aan deze beelden is dat ze in allerlei uitvoeringen voorkomen. Groot, klein, biddend, mediterend of gewoon zittend. Kies het beeldje dat het beste bij jouw situatie past en je cadeau is daar.

3. Bij een nieuwe baan of bij de zoektocht naar een baan

Heeft een goede vriendin een nieuwe baan of is ze heel hard opzoek naar een nieuwe uitdaging? Geef haar een happy boeddha. Deze vrolijke dikkerd is speciaal voor financieel geluk. Dus of je haar nou een mooie bonus of een goed startsalaris gunt, dit is jouw cadeau. Bovendien staat deze lachende boeddha leuk in ieder huis. Ga jij voor een grote of een kleine happy boeddha?

Behalve deze drie gelegenheden zijn er natuurlijk nog veel meer momenten waarop je een boeddhabeeld cadeau kan doen. Zoals ik eigenlijk al aan het begin van dit artikel zei, een boeddha kan altijd!