Top

Zen de zomer door! | Tips voor ontspanning

De zomer is voor velen een tijd om helemaal tot rust te komen. Is het niet op vakantie naar een warm en zonnig land, dan is het wel gewoon in de eigen achtertuin. Natuurlijk is het ook heel belangrijk om jezelf af en toe even helemaal op te laden. Om je even helemaal zen te maken hebben wij een aantal tips voor de zomer voor je opgesteld.

1. Lees lekker een boek


Tegenwoordig zit iedereen altijd maar op zijn mobiele telefoon of tablet te spelen. Mails checken, het laatste nieuws lezen en even lekker door je Facebook tijdlijn scrollen. Klinkt bekend niet? Leg je telefoon eens een dagje opzij en pak een ouderwets dik boek. Vergeet alle drukte van alle dag en laat je meeslepen met het verhaal. Heerlijk!

2. Maak verkoelende ijsthee of een ander lekker zomer recept


Het leukste aan vrije tijd is dat je de tijd hebt om dingen te doen waar je normaal geen tijd voor hebt. Probeer bijvoorbeeld eens om homemade ijsthee te maken of die ene frisse zomersalade. Misschien lekker voor bij een bbq of een gezellig avondje kletsen met vrienden in de tuin.

3. Probeer eens te mediteren (in de buitenlucht)


Als het weer het toelaat kun je eens extra genieten van de buitenlucht. Ga eens mediteren met natuurgeluiden om je heen. De vogels die fluiten, de wind die door je haren waait of misschien zelfs het geluid van de golven en natuurlijk de geur van gras, zee en bloemen! Klinkt ontzettend rustgevend nietwaar?

4. Een grote schoonmaak


Ondanks dat de grote lenteschoonmaak al weer een tijdje geleden is, heb je in de tussentijd vast her en der wat rommelhoekjes waar allerlei kleine frutsels zich hebben verzameld. Tijd om die eens goed aan te pakken! Een schoon en opgeruimd huis zorgt voor een heldere en leeg hoofd. Dus pak de grote vuilniszakken er maar bij en weg met alle troep!

Er is genoeg te doen tijdens de zomer en met deze tips voel jij je in no-time weer helemaal herboren!

Meer blogs lezen? Bekijk dan onze blogpagina of ga lekker shoppen voor een mooi boeddhabeeld om je huis mee op te leuken!