Top

Zittende Boeddha | Middelgroot

  • Zittende Boeddha | Middelgroot
43,95
per stuk
Product is niet meer leverbaar


Eigenschappen van de zittende Boeddha


Hoogte: 30 cm
Kleur: grijs/ cementlook 
Materiaal: dit beeld is gemaakt van fiberclay en is regen- en vorstbestendig
Levertijd: 1-2 werkdagen


Over de Thaise Boeddha's


De Thaise Boeddha stamt af van de rijke prins Gautama. Hij had alles wat zijn hartje begeerde tot hij er op een dag achter kwam wat voor leed er werkelijk was in deze wereld. Hij kon dit niet aan en deed afstand van al zijn rijkdommen. Hij bracht zijn dagen mediterend door onder een grote boom. Op een dag zag hij in waar al dit leed vandaan kwam. Hij kwam in een staat van verlichting en deelde zijn bevindingen met de rest van de wereld. Dit is het moment waarop het boeddhisme tot stand kwam. Gautama wilde zijn verlichting delen met de wereld om ellende en leed te voorkomen.

Zoek de verschillen

Er zijn tal van Gautama boeddha’s deze worden gekenmerkt door het slanke silhouet, traditionele lotushouding en verschillende handgebaren. Elke houding heeft zijn eigen unieke betekenis. Zo is er een houding voor verlichting, gerechtigheid en groet. Deze verschillende houdingen worden mudra’s genoemd. Behalve Gautama Boeddha is een andere bekende Boeddha de godin Kwan Yin.

In de collectie Boeddha-kado.nl zijn ook boeddhabeelden met verschillende mudra’s opgenomen. De vaakst voorkomende houding is de bhumisparsha mudra oftewel de houding van verlichting. Elk beeld heeft dus een eigen unieke betekenis, zo kun je een heel gericht cadeau geven. Bij alle boeddha’s wordt aangegeven welke gebaar de Thaise Boeddha uitbeeld en wat dit betekent. Een mooi verhaal dat zeker verteld mag worden!