Top

Lachende Boeddha | Middel

  • Lachende Boeddha | Middel
99,95
per stuk


Eigenschappen van de lachende Boeddha


Hoogte: 40 cm
Kleur: zwart
Materiaal: dit beeld is gemaakt van fiberclay en is regen- en vorstbestendig
Levertijd: 1-2 werkdagen


Meer over de Happy Boeddha's


Deze vrolijke Boeddha wordt niet voor niet ‘Happy’ Boeddha genoemd. Deze dikkerd lacht je tegemoet. De oorsprong van deze Boeddha ligt in China. Pu-tai-ho-shang was een Chinese zenmeester, hij probeerde het boeddhisme door China te verspreiden en ging over het algemeen zorgeloos door het leven. Hij had door zijn geloof de pracht van het leven ontdekt en genoot optimaal van al het moois dat het leven hem te bieden had. Vandaar dat hij altijd een glimlach op zijn gezicht heeft. Ook schijnt hij volgens de gezegde altijd omringd te zijn door kinderen. Na zijn dood werd hij vereerd als god van vruchtbaarheid en brenger van geluk.

Je herkent de ‘Happy’ Boeddha aan zijn dikke buik, grote glimlach en kale hoofd. Vaak draag dit boeddhabeeld ook nog een ketting. Dit is een mala ketting en deze wordt gebruikt bij het gebed. Het schijnt geluk te brengen om over de buik van de Boeddha te wrijven, hierdoor zou je een financiële meevaller kunnen verwachten. Is zeker het proberen waard, toch?

Je geeft deze gezellige Boeddha cadeau aan je naasten of aan jezelf. Het fabel dat je een boeddhabeeld nooit voor jezelf mag kopen is namelijk onzin. Het is verzonnen door de westerse verkopers om meer verkopen te generen. Zeker een blije Boeddha als deze mag je net zo goed voor jezelf aanschaffen als voor een vriend of vriendin. Zolang je intenties maar goed zijn.