Top

Shaolin die groet | Zandkleurig

  • Shaolin die groet | Zandkleurig
39,45
per stuk


Eigenschappen van de Shaolin die groet


Afmetingen: 21 x 18 x 28 cm
Kleur: zandkleurig
Materiaal: dit beeld is gemaakt van kunststof
Levertijd: 1-2 werkdagen


Meer over de Shaolin Boeddha's


De naam Shaolin bestaat uit twee Chinese woorden. Het woord ‘shao’ betekent tempel of klooster en verwijst naar de oude Shaoshi berg, de plek waar het eerst Shaolin klooster was gevestigd. Dit is een van de oudste kloosters in heel China. Het woord ‘lin’ betekent heel letterlijk vertaald ‘bos’. Shaolin wordt ook wel eens vertaald met ‘jong bos’.

De Shaolin monniken hadden vaak te maken met plunderaars en leerden daarom de fijne kneepjes van de vechtsport. Zo konden zij hun vijanden verslaan én leerden ze mentale en fysieke discipline. Een belangrijke eigenschap in het boeddhisme. Deze groep monniken wijdden dan ook hun leven aan het beschermen van hun tempel. De vechtkunsten van de Shaolins bereikte hun top tijdens de Ming-dynastie waarbij veel monniken een hoge functie in het leger kregen.

De beelden die Boeddha-kado.nl in de collectie heeft zijn van jonge Shaolin monniken. De beelden staan onder andere voor wijsheid, vriendelijkheid en innerlijke rust. Belangrijke factoren binnen het Shaolin klooster. Deze boeddhabeelden zijn dus meer dan alleen een verfraaiing van uw huis of tuin!